Oro efter alternativ behandling

Har du provat en alternativ behandling och känner dig osäker på om det var rätt för dig? Det händer att energihealing river upp oläkta minnen och känslor.  Det är normalt och ofta en viktig anledning till att man vänder sig till en energiterapeut, shaman eller healer - att komma till roten av ett besvär, smärta eller återkommande ångest. Vid djupgående besvär är det även normalt att inledningsvis känna sig sämre, innan det vänder och blir bättre. Det kan jämföras med vanlig medicinering, där kroppen ska ställa in sig på den nya medicineringen. Skillnaden med energimedicin är att kroppen och själen ska ställa in sig på ett rikligare flöde av livsenergi, och för en del medför det en process som känns omtumlande.  

Ett exempel är ett telefonsamtal som jag fick av en kvinna som var orolig för de tankar och känslor som kommit efter en kurs i Reiki. Hon hade sökt information på internet efter bieffekter av initieringar, vilket gjorde henne ännu mer orolig. Hon undrade om jag kunde hjälpa henne att "ta bort" initieringen (hon hade gått kurs hos en annan utbildare).  

Jag förklarade hur jag ser på det som hon går igenom nu. Det är inte möjligt att "backa bandet" med en initiering eftersom de känslor som har bubblat upp, redan är uppe på ytan. Det handlar inte om att "ta bort" initieringar eftersom det inte är något som är "pålagt" på personen. Initieringen (eller en placering/attunement) är en portal eller kontaktyta till energi. Man skulle kunna se det som en genväg till en specifik känsla av läkande energi (även kallat för frekvens i energihealing sammanhang). Om du inte vill ha kontakt med den energin, låter du bli att be om mer kontakt. Det spelar ingen roll om du genomgått en initiering. Du avgör med din intention vilken känsla som är i ditt system, ingen annan. Lika lite som du kan bli påtvingad att använda Reiki, kan en initiering av en viss Reiki-inriktning "ta bort" en annan inriktning eller annan energihealing metod (om du inte vill det såklart, du styr även detta med din intention). Reiki är alltid hundra procent läkande, ljus och kärlek. Det kan självklart väljas bort eller kombineras med andra terapiformer, så länge det känns rätt för dig. Ur ett universellt perspektiv finns inte några dogmer som tvingar oss att göra antingen det ena eller det andra. De råd som du får av en terapeut, andlig lärare eller en medmänniska är alltid bara en version av sanningen, filtrerad av dennes begränsningar.
 
Några råd till dig som känner oro: 

- Det är meningen att du ska vara med på den här resan, annars hade du inte varit här. Smärtan berättar att du ska våga möta dig själv och alla dina känslor.
- Acceptera att du inte mår toppen just, det är okej och kommer att kännas bättre så småningom igen. Låt det ta sin tid.
- Om du känner att det går för fort, be till din själ/högre jag /Gud/dina kärleksfulla hjälpare om att få en andningspaus i din utvecklingsprocess. Be om att få vila.
- Fundera övar vad din smärta eller ångest vill säga dig. Är det läge att ta hjälp av någon mer terapiform? 
- Var kritisk till allt du läser på internet. Rykten och skrönor är sällan till hjälp. Om en text skapar rädsla hos dig, är det inte rätt text/terapeut/vägledare för dig att vända dig till, just nu.
- Lita till vad hjärtat och magkänslan känner, snarare än tankarna. Gör aktiviteter som gör att du jordas och är närvarande i din egen kropp. Gå exempelvis ut i friska luften och rör på dig regelbundet varje dag. 
- Prata med någon du litar på om din oro. En vän eller partner kan hjälpa dig att få perspektiv på saker och ting.

Kom ihåg, det kommer att ordna sig  ♥


------------------------------
© Angelas GBG Reiki. Citera gärna genom att länka till källan.
Nödvändig disclaimer:
Spirituell terminologi är metaforisk och symbolisk till sin natur. För eventuella missuppfattningar eller felaktigheter ansvaras ej. Gör aldrig någonting mot din vilja. Är du sjuk konsultera en läkare.