Min väg till Reiki

Måste man förlora sin energi för att verkligen förstå vad energin betyder? Så var det för mig. Hade någon sagt till mig för 10 år sedan att jag idag skulle arbeta med energiterapi hade jag antagligen rynkat på pannan. Jag var under ett antal år en person som energin aldrig tycktes ta slut för. "Hur många timmar har ditt dygn" var en vanlig fråga som jag fick från vänner och kollegor. Alltid något projekt på gång, ständigt i farten med nya idéer och ett stort driv både i arbetet och på fritiden. Jag var en engagerad person och hade ingen gräns. Men rätt var det var befann jag mig ändå vid den vassa gränsen; jag "förlorade" min energi och med detta min förmåga att agera som jag ville i världen. 

Energiförlusten skedde i samband med en stressreaktion på arbetet. Jag var inte så slut att jag blev sjukskriven, men jag tog ut lediga dagar för att spendera mer tid med barnen och samtidigt ta reda på hur jag skulle hantera min situation. Jag var inte utbränd, men hade fått en varning. Jag var vidbränd. Det kom som en chock för mig att energin kunde reduceras radikalt, bara från en dag till en annan. Det var först då jag förstod vad min energi egentligen betyder och att jag inte kan ta den för givet. Jag tvingades att söka på djupet i mig själv efter äkta vila och återhämtning. Jag fann min energikälla på nytt och vårdar den nu varje dag. Till min hjälp fann jag Reiki – en energiterapi med buddhistiska rötter som kan hjälpa alla, oavsett var du befinner dig i livet. Reiki gav mig ett lugn och en balans som jag aldrig tidigare hade varit i närheten av. Med min akademiska skolning är jag sunt ifrågasättande till alternativ/komplementärmedicin. Alla alternativa metoder är långt ifrån bra metoder. Jag har därför gjort en hel del research för att kunna säga att Reiki är en komplementär metod utan risker, som är väl dokumenterad.  Med Reiki fick jag inte bara tillbaka min energi, jag fick också redskap att hantera ett personlighetsdrag som kallas för medial empat och som jag haft sedan barnsben. En empat är en person med extra öppenhet för energi och som till och med upplever andras känslor som om de vore ens egna.
 
Med en titt i backspegeln kan jag förstå att min stress var ett nödvändigt uppvaknande till en djupare förståelse av hur energin fungerar i allt levande och hur vi kan göra mesta möjliga av vår egen livsenergi. För detta är jag tacksam och jag är lika tacksam för att idag kunna hjälpa andra. 


------------------------------
© Angelas GBG Reiki. Citera gärna genom att länka till källan.
Nödvändig disclaimer:
Spirituell terminologi är metaforisk och symbolisk till sin natur. För eventuella missuppfattningar eller felaktigheter ansvaras ej. Gör aldrig någonting mot din vilja. Är du sjuk konsultera en läkare.