Kallar mastersymbolen på dig?

Det sägs att det är mastersymbolen som väljer dig, inte du som väljer den. Den som är välsignad att bli kallad till Reikins mastersymbol kan dela upp livet i två delar. En före initieringen och en efter. Mitt liv blev inte sig likt efter masterinitieringen. Bland annat fick jag en tydligare bild av vad jag skulle ägna mig åt. Jag visste redan innan att jag skulle arbeta med energimedicin, men med mastersymbolen stärktes min intuition ytterligare om vem jag är och vad jag kan. Min lärares råd var att ansluta så mycket som möjligt till Usui-mastersymbolen - kommunicera med den, meditera över den och känna innebörden i integreringen av energin. Att bli initierad är inte liktydigt med att mogna eller höja sin frekvens. Snarare är det ett energifrö som du behöver vattna för att förstå den fulla vidden av. Din lärare hjälper dig genom att vidga ditt medvetande till en ny nivå, men sedan är det du som gör arbetet för att kunna skörda frukterna av det i form av ökad insikt.

    Resan som Reiki Master är inte alltid lätt. Det handlar om att kasta bort alla saker och förhållanden som inte är nödvändiga och omfamna sanningen och din anledning till existens på detta jordplan. Mastersymbolen väljer dig, och när den väl gör det går det inte att vända om. Då gäller det att stå emot rädslan om vad andra ska tycka eller tänka, eller hur du ska klara dig avseende materiella ting. Att vara en Reiki Master innebär att omfamna ovissheten med tro och avsikt. Tro på att du är hållen och att universum har en plan för dig, även om du inte ser allt tydligt nu. Det som väntar för den som är villig att göra arbetet är läkning på själsnivå och en himmelsk tillvaro på jorden. Denna lycka infinner sig när du med din avsikt kan bemästra vägen/dao och överskrida lagen om motsatser i universum. Ett annat ord för detta är transcendens. En del tror att mastergraden innebär slutstadiet av andliga "studier". Men det är faktiskt tvärt om. Det är början på en underbar reikiresa där du hittar din inre mästare och går på ljusets väg mot en allt ökad upplysning.

Men hur vet man om mastersymbolen kallar på en? Du vet när du lyssnar med hjärtat. Hjärtat vet vad det vill och om du längtar är du redo. En Reiki Master accepterar inte sitt kall med intellektet, utan med känslan. "Hjärtat har skäl, som förnuftet inte känner" som filosofen Blaise Pascal en gång uttryckte det.

Vill vet mer om masterkursen hos Angelas GBG Reiki? Maila för mer information.


-----------------------------
© Angelas GBG Reiki. Citera gärna genom att länka till källan.
Nödvändig disclaimer:
Spirituell terminologi är metaforisk och symbolisk till sin natur. För eventuella missuppfattningar eller felaktigheter ansvaras ej. Gör aldrig någonting mot din vilja. Är du sjuk konsultera en läkare.