Hästar är också empater

Visste du att hästar också är empater? En del mer än andra. Alla hästmänniskor har någon gång råkat ut för att deras egen osäkerhet eller rädsla "smittar av sig" och hästen tror att det är den själv som är rädd. Dessa känsliga individer är oerhört lätt påverkade och det vanligt att fastna i en negativ spiral. Ju mer osäker ryttaren är, desto mer osäker blir hästen och då blir ryttaren ännu mer osäker o.s.v. 

När hästen är i balans är den istället en naturlig expert i mindfulness och ger läkande energi till sina människor. I alla fall när de tillåts leva i enlighet med sina naturliga drifter och instinkter. Som liten ridskole-tjej hade jag alltid dubbla känslor inför stallet. Jag älskade hästarna och deras energi. Bara att få vara nära dem gav en otrolig livskvalité och att få rida var lika med paradiset på jorden. Att ha råd med egen häst var inte att tänka på, så det var till att otåligt vänta på på den dag i veckan som det var ridlektion. Där utöver kunde jag mocka, rykta, bära osv för att "tjäna ihop" till extra ridning. Jag anförtroddes till och med att bli skötare till ridlärarens tävlingshästar i mångmiljonersklassen. En sån ära! Problemet var bara att en av hästarna förväntades jag ge pisk. Pascal ville nämligen inte ta emot besökare i sin box, så man fick snabbt som attan fäkta spöet mot honom innan han var först med att bita. "Biter han, slå tillbaka ännu hårdare" sa ridläraren tillika Grand Prix ryttarinnan. Jag var 10 år. Jag mådde illa, men gjorde vad hon bad mig om. På samma sätt led jag med hennes andra häst Saggetarius. Han hade ett hjärta av guld lika stort som han var stor, men jag kände hur olycklig han var. Hästarna var för dyra för att gå med andra hästar eller ens vistas i en hage. Några timmar om dagen stod han i en liten ruta för att få dagsljus. Några få gånger på ett år tog jag ut honom på en promenad för att få äta lite gräs.

Lektionshästarna hade överlag ett bättre liv, men flera var antingen folkilskna eller deprimerade av att bli hanterade för mycket av okunniga och okänsliga människor. Det var dessa hästar som först väckte min förståelse för energier. All kommunikation med djur handlar nämligen om att förmedla och tolka energi. Jag visste alltid vad hästarna kände. Tyvärr lyssnade jag inte alltid. Jag kände också att de visste vem jag var, de såg rakt igenom mig på samma sätt som jag såg rakt igenom dem. På samma sätt som jag såg rakt igenom andra människor, men inte förstod varför. Idag vet jag att hästar är empater av naturen. De vet vad du känner innan du själv ens gör det. De vet om du menar det du ber om till 100 procent, eller bara 99 procent. Om du inte är 100 procent säker, varför ska de då lita på dig? De vet om du är arg eller ledsen. Om du är frustrerad. Som de olika individer de är så reagerar de inte alltid genom att spegla tillbaka vad du sänder ut. Men de VET alltid.  

------------------------------

© Angelas GBG Reiki. Citera gärna genom att länka till källan.
Nödvändig disclaimer:
Spirituell terminologi är metaforisk och symbolisk till sin natur. För eventuella missuppfattningar eller felaktigheter ansvaras ej. Gör aldrig någonting mot din vilja. Är du sjuk konsultera en läkare.