Gästblogg Andrea Nilsson: Tre tips till Empater

Tänk dig en värld full av empater, hur skulle den se ut?

Empaten är en person med en enormt stor värme och kärlek till jorden, djuren, naturen och alla oss människor. En förmåga att tona in såväl sin egen som andras kroppar, även vad som pågår i himlakroppar det vill säga planeter, ibland även andevärlden. Där empaten känner det som pågår i andra människor, djur eller jorden i sin egen kropp. Visst är det en hisnande känsla? Ibland känns det överväldigande för empaten som fylls av känslor, kroppsförnimmelser och information och det kan bli svårt att sära på vad som tillhör empaten och vad som tillhör andra.

Många empater lägger ett stort ansvar på sina axlar och vill bära andras bördor och är naturliga healers. De vill gå in och förändra och läka sin omgivning för att på ett sätt må bättre själva, skifta det tunga till mer lätthet och får svårt att sätta gränser och ge sig själv återhämtning. Det här är en förmåga och det går att skifta det som kan kännas som en förbannelse till en gåva.

Känner du igen dig? Eller någon i din omgivning? Enklaste vägen framåt är att gå in i en personlig utveckling och lära sig mer om energiarbete. För allt det empaten känner av är energi, tankar, känslor och kroppar är energi. Genom den personliga utvecklingen stärka upp sin egen energi och släppa allt som tillhör andra. Vidare få verktyg och mer medvetenhet om vad som är ditt eget och vad som tillhör andra. För då kan du som empat känna av och jobba energimässigt och verkligen vara den gåva till dig själv och andra människor som du är. Du kan då börja vara ett bidrag och behålla mer av din egen energi. Släppa energin av att du måste rädda andra och mer få till dig information och sedan välja vad du vill gå in i eller inte.

Som barn och tonåring skiftade mitt humör och energiläge beroende på vem som jag mötte på gatan. Jag förstod inte att mitt humör och känslor skiftade beroende på att jag tog in andra människors känslor. Eller att jag kunde träffa en person och vara på bra humör och när jag träffar den här personen fick jag plötsligt ont i magen. Eller som när jag fick veta att det fanns något som hette djurförsök kände smärtan i min egna kropp. Bilder på hur vi människor inte tar hand om jorden kunde lamslå mig i ångest. Idag vet jag att det är mina tentakler och känselspröt som sträcker sig längre bortom min egen kropp. Idag kommer jag ihåg att fråga vem eller vad tillhör det? Om mitt humör eller något i kroppen skiftar.

Med den här förmågan kan du även ta in det härliga, din kontakt med jorden är starkare än för de som inte är empater. Du kan ta till dig naturens läkande och återhämtande förmåga ännu mer och snabbare, du absorberar även den energin in i ditt energisystem. Du kan se naturfilmer och bli rörd till tårar och känna det som att du är ett med något större. Din själ är i stark kontakt med empati och det levande. Det är en gåva och ja hur skulle världen se ut med fler empater? Med empatens förmåga och verktyg skulle fler människor ha en ökad kontakt med sin egna kropp och kroppens behov. De skulle känna en naturlig instinkt inifrån att ta hand om andra människor, om djur, om växter, om jorden om allt levande. Det skulle vara mer natur och grönska i vår värld och naturen skulle få mer plats igen och vi skulle ha en önskan om att leva mer i enlighet med naturens rytm. Det skulle finnas en stor kunskap om läkning.

Det jag skriver handlar inte om att empaten är bättre och en godare människa än andra människor. Vi har nog med polarisering i vår värld. Det finns fler gåvor och förmågor än att vara en empat. Jag lyfter endast fram empatens gåva och ger ett hopp till människor som idag inte upptäckt sin gåva och lider av det som kan kännas överväldigande i den. Tänk om ditt lidande står i paritet till din gåva och förmåga? Så vilket bidrag kan du då vara till dig själv och andra när du hittat dina verktyg? Bara en fråga…

 

Tre viktiga tips till empaten:

1.     Spendera tid i naturen och med djur och plocka in naturen i ditt hem (doft, smak, känsel, syn, hörsel). Här sker din återhämtning och du renas och fylls på.

2.     Hitta någon form av healing och energiarbete som du kan lära dig mer av. Gå åt det håll som känns roligt och som du dras till. Det spelar mindre roll om det är änglar, schamanism, annan form av healing, allt är energi och då du har en stor förmåga att känna av energi behöver du verktyg i energiarbete.

3.     Fråga dig flera gånger per dag, i princip dygnet runt i början ”Vem eller vad tillhör det här?”. Så fort du får en tanke, känsla eller kroppsförnimmelse och prova att ”skicka tillbaka det du känner till den eller det som det tillhör”. Du behöver inte veta vem avsändaren är. Du kan skicka tillbaka det med kärlek eller medvetenhet och se om något lättar inom dig. Att skicka tillbaka betyder inte att du skickar tillbaka något dåligt utan du ger tillbaka en energiboll så att den det tillhör får mer kraft att ta hand om det som pågår.

 

Andrea Nilsson, skapare av Soulroom

Kontakta Andrea:  
www.soulroom.se