"52 år och vet inte vem jag är"

En klient frågade här om dagen "Hur kan man vara 52 år och inte veta vem man är?" Faktiskt är det inte konstigt alls. Många lever sina liv utifrån andras förväntningar. Det kan vara förväntningar från föräldrar, en partner eller det sociala sammanhang man finns i. Särskilt kvinnor försöker även leva upp till sina barns förväntningar, eller i alla fall var de tror är förväntningar. De stressar livet ur sig för att hinna fixa, skjutsa, städa, baka, tvätta, serva och tjäna. Tills de en dag inte orkar mer. Eller så flyttar barnen hemifrån och plötsligt finns det tid att reflektera.

För andra har pandemin blivit en möjlighet att fundera på vad man verkligen vill göra med ditt liv.  Det som redan skavde innan Corona, skaver antagligen mer nu och sätter fingret på att livet är till för att levas. Nu, inte sen. Om morgondagen vet vi inget. Har du funderat på att börja studera – gör det nu. Vill du egentligen arbeta mindre för att kunna leva mer – planera för det nu. Vill du starta eget –  gör det nu. Känns livet ganska okej så kan det vara läge att finjustera det trappsteg som du befinner dig på. Leva med mer andlighet och harmoni. 

Om du vågar ställa dig själv frågan om vem du är så har du redan kommit halvvägs. Många vågar inte ens tänka tanken på att utforska sig själva. Utforskandet börjar med att ställa sig själv en enkel fråga. Vem är jag? Mitt sanna jag? Antagligen kommer inte svaret direkt. Snarare startar din fråga en process och det är okej att processen tar tid. Det är okej att inte veta och att vara vilsen. Det finns ett svar, även om det inte känns så just nu. Bara kom ihåg att när det är som mörkast är också förändringspotentialen som störst. Det är något jag har fått erfara på ett rent personligt plan. Samma sak är det med en kris som drabbar hela samhället. Eller till och med hela världen. Det är då vi har chansen att ställa om till ett liv i glädje som är mer hållbart och fyllt av mening. Ett steg i taget. Vilket blir ditt första steg?

------------------------------
© Angelas GBG Reiki. Citera gärna genom att länka till källan.
Nödvändig disclaimer:
Spirituell terminologi är metaforisk och symbolisk till sin natur. För eventuella missuppfattningar eller felaktigheter ansvaras ej. Gör aldrig någonting mot din vilja. Är du sjuk konsultera en läkare.